Entrevistem a...

“Ens han fet creure que la relació de parella és la més important”

Lai Covas i Zoe Garcia formen part del Col·lectiu l’Argelaga i han participat com a talleristes a la tretzena edició Jornades de Lleure i Feminismes. Aprofitem l’ocasió per parlar amb ells sobre un eix molt central a les nostres vides: les relacions! Com construïm relacions curoses i responsables?

Conceptes CLAU que potser et sonen a marcià…

CIS. Quan l’expectativa social del gènere de la persona s’alinea amb el sexe assignat en néixer. En conseqüència, hi ha dones i homes cis.

Trans. Parlem d’identitats trans per referir-nos a aquelles persones que no s’identifiquen amb el sexe i el gènere que se’ls atribueix en el moment de néixer.

Binarisme de gènere. Concepció social que parteix de la idea que només hi ha dos gèneres, homes masculins i dones femenines.

No binari. Aquelles persones que no s’identifiquen únicament com a homes o com a dones. S’identifiquen més enllà del binarisme de gènere tradicional. Pot ser que s’identifiquin amb els dos gèneres, amb cap o amb altres gèneres.

LGBTI+: Sigles per referir-se a les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals i més.

Heteronormativitat. Expectativa, creença o estereotip que considera que totes les persones són, o han de ser, heterosexuals, o que aquesta condició és l’única natural, normal o acceptable.

Asexualitat. Persones que no senten que la sexualitat sigui una experiència molt rellevant per a elles o que no senten atracció sexual per ningú.

Notícies relacionades