Entrevistem a...

Què ha passat amb els terrenys de campaments?

terrenys

Terrenys

Què ha passat aquest any amb els terrenys i perquè quasi ens quedem sense poder anar-hi de campaments?

Parlem amb diferents esplais sobre quina ha estat la problemàtica amb els terrenys que ha posat en perill les activitats de més de 8000 infants de diferents esplais i caus.
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), un òrgan del Govern català, va demanar uns informes sobre el perill d’inundabilitat dels terrenys que diferents caus i esplais havien reservat. Per aconseguir el vistiplau de l’ACA, els propietaris o gestors dels terrenys havien de pagar aquests informes i dur a terme diferents passes burocràtiques que, amb uns tempos tan ajustats, molts no han tingut temps de fer i s’han vist obligats a tancar els terrenys.

Esplais i caus de tot Catalunya vam denunciar aquesta passa per part de l’ACA i vam convocar una manifestació l’1 de juny sota el lema de “Visibilitzem el lleure educatiu”. Van assistir-hi més de 5000 persones i es van fer diferents columnes des dels diferents barris per arribar al punt d’inici de la manifestació: la Plaça Tetuan de Barcelona. La manifestació va arribar fins a la Plaça sant Jaume de Barcelona, on es troba el Govern de la Generalitat i es van fer diferents parlaments.

Després de l’exitosa mobilització es va aconseguir concertar una reunió amb l’òrgan del Govern encarregat de Joventut per tal de traçar línies polítiques pel reconeixement del lleure, així com un compromís de pal·liar les conseqüències de les mesures aplicades aquest estiu.

A continuació, us deixem el testimoni que ens han fet arribar diferents esplais afectats per les restriccions de l’ACA.

Notícies relacionades