El suro

Per què l’1 de maig no treballem ni anem a l’escola?

1 maig

1 Maig Juvenil

Descobreix d’on ve aquesta data i totes les reivindicacions que hi ha al darrere!

Cada dia 1 de maig es reivindica el Dia Internacional de les Treballadores i els Treballadors. Aquest dia tothom deixa d’anar a treballar per tal de reivindicar unes bones condicions laborals, com per exemple, no treballar més hores de les que toquen o estar segures i segurs al lloc de feina. En definitiva, és un dia per assenyalar totes aquelles coses dels nostres llocs de treball que ens semblen injustes.

Tot això ho celebrem el dia 1 de maig perquè fa molts anys, concretament el 1886, molts obrers es van manifestar a Chicago, als Estats Units, per reclamar millores de en les seves condicions de treball. Tot i que en aquell moment la policia va reprimir les manifestacions, els obrers manifestants van acabar aconseguint que les persones poguessin treballar un màxim de 8 hores cada dia. Aquest màxim és el que encara tenim a dia d’avui actualment!

Aquí a Catalunya també hi ha hagut manifestacions d’aquest tipus. La més famosa és la vaga de La Canadenca, que va tenir lloc l’any 1919. Els treballadors d’una fàbrica, anomenada La Canadenca, van decidir fer vaga, que vol dir deixar de treballar, per reclamar unes millors condicions de treball. En aquest cas, també es va acabar acceptant el màxim de 8 hores de treball al dia.

Avui en dia, no tothom té unes bones condicions de treball. Per exemple, a les persones joves els costa més trobar feina i, quan en troben, en general cobren menys que la majoria de gent més gran. A més, també son feines que duren menys i que son menys estables. Així doncs, encara hem de reivindicar que han de millorar les condicions de treball de moltes persones i, per tant, aquest dia 1 de maig sortirem al carrer per reivindicar-ho!

Notícies relacionades