El suro

5 pel·lícules per a superar els vespres gèlids d’hivern

pel·lícules

5 pelis

Imatge de Drazen Zigic a Freepik

A tu també et costa escollir quina pel·lícula et ve de gust veure? Amb aquestes recomanacions t’ho posem ben fàcil!

L’hivern ja és aquí i les tardes de sofà i manta han arribat per quedar-se. Perquè ara que es fa fosc ben aviat, pocs plans venen tan de gust com mirar una pel·lícula. Ara bé, escollir què veure no sempre és fàcil. Si t’envaeix la indecisió, pots estar ben bé una hora remenant plataformes digitals! Per evitar aquest drama quotidià, aquí trobareu un llistat amb 5 recomanacions d’allò més interessants.

20.000 especies de abejas (2023)

Aquesta pel·lícula ens apropa a la vida de la Lucía, una nena de vuit anys que està definint la seva identitat de gènere. El film ens trasllada al poble de la seva família, on va a passar l’estiu. Allà la protagonista explora la seva feminitat al costat de les dones de la seva família, que alhora també reflexionen sobre la seva pròpia identitat. Un relat emotiu i proper sobre les infàncies trans dirigit per Estibaliz Urresola Solaguren.

No us la perdeu!

Te estoy amando locamente (2023)

Aquest és un film que ens transporta al passat, concretament a la ciutat de Sevilla l’any 1977. En una època en què l’homosexualitat era considerada un delicte segons la llei de perillositat social, la pel·lícula ens mostra la força del moviment LGTBIQ+ andalús del moment. La història se centra en Reme, una mare que s’implica en la lluita del moviment arran de l’experiència del seu fill adolescent. A partir d’aquí, el director Alejandro Marín teixeix un relat col·lectiu i apassionant amb el qual fer memòria de totes aquelles persones que han lluitat per defensar els seus drets.

Los muchos triángulos rosas (2020)

Per a qui vulgui sortir de la ficció, què millor que un documental? Aquest mostra la història de diversos testimonis LGTBIQ+ que han sofert persecució, presó i tortura sota diferents dictadures al llarg de les últimes dècades. La idea d’aquesta pel·lícula neix d’un projecte fotogràfic i arxivístic amb el qual Luca Gaetano Pira vol recuperar la memòria històrica de les comunitats LGBTQ+ arreu del món. Una història massa sovint oculta i oblidada. A què esperes per mirar-lo?

Tomboy (2011)

Aquesta pel·lícula dirigida per Céline Sciamma narra la història d’un infant que trenca amb els esquemes imposats pel gènere. Durant les vacances d’estiu la seva família es muda a un nou barri i, aprofitant aquest moment de canvi, decideix presentar-se a les noves amistats com a Mikael. A partir d’aquí, la pel·lícula retrata la manera en què aquest personatge explora el gènere i la identitat, així com la reacció de la família i les amistats a aquests canvis. Una pel·lícula intensa i bonica que ha esdevingut tota una icona.

XXY (2007)

Aquesta és una pel·lícula escrita i dirigida per Lucía Puenzo que relata la història d’una persona intersexual. La protagonista de 15 anys ha viscut la major part de la seva vida en una petita localitat prop del mar, on ha pogut créixer al marge dels prejudicis de la societat. El film retrata el seu procés d’autoconeixement i descobriment personal amb l’entrada a l’adolescència.

Notícies relacionades