Entrevistem a...

Què ha passat amb els terrenys de campaments?

Terrenys

Terrenys

Parlem amb diferents esplais sobre quina ha estat la problemàtica amb els terrenys que ha posat en perill els campaments de més de 8000 infants de diferents esplais i caus.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), un òrgan del Govern català que s’encarrega de gestionar tots els tràmits que tenen a veure amb l’aigua, va demanar informes per saber si els terrenys reservats estaven en perill d’inundar-se durant les activitats d’estiu dels caus i esplais. Per aconseguir aquests permisos, s’havien d’omplir un munt de documents i pagar una gran quantitats de diners. Pels dies que queden fins a l’inici de campaments, molts terrents no han tingut temps d’entregar tota la paperassa.

Esplais i caus de tot Catalunya i les diferents entitats de lleure vam denunciar aquesta situació i vam convocar una manifestació l’1 de juny on van participar 5000 persones!

Entre crits com “Salvem els campaments” o “Si fóssim turistes, tindríem campaments” es va aconseguir una reunió amb els encarregats de tot el que afecta joves i infants i es va arribar a l’acord que treballarien per reconèixer la nostra tasca.

A continuació, us deixem el testimoni que ens han fet arribar diferents esplais afectats per aquestes restriccions.

Notícies relacionades