La mà trencada

Ja tenim proposta guanyadora de la primera edició del Concurs Literari de La Piqueta!

concurs

Concurs literari (1)

Ara que ja fa uns dies de la Diada de Sant Jordi i Santa Jordina i, amb ella, la festa del llibre i la rosa, publiquem el relat guanyador del Concurs Literari de La Piqueta. Es tracta del relat Sobrevivint a la selva, escrit per en Sergi Rodríguez Martínez, de l’Esplai el Piolet de Barberà del Vallès.

Us deixem el conte a continuació per si li voleu fer un cop d’ull. Gràcies i enhorabona, Sergi!

Sobrevivint a la selva

La Cala, una jove obsessionada amb els dinosaures, és segrestada i traslladada a una illa prehistòrica per un portal misteriós. Allà, es troba sola i envoltada de dinosaures. Desesperada per menjar i sobreviure, la Cala captura un cranc i s’enfronta a un dinosaure desconegut, al qual anomena «Calvarius Rapidus».

Al principi, el Calvarius la tem, però la necessita per protegir-se dels pterosaures. Junts, troben refugi en una cova i comencen a confiar l’un en l’altre. La Cala descobreix que el Calvarius és herbívor i li ofereix baies per alimentar-se.

De sobte, la Cala troba a la Yolanda, una altra noia segrestada, gairebé morta de fam. La cuida i juntes intenten recordar com van arribar a l’illa. La Yolanda revela que el seu amic Toni va ser devorat pels pterosaures. Determinades a escapar, s’aventuren a la selva amb el Calvarius com a protector.

Calvarius es converteix en un company fidel, salvant-les de diversos perills. Mentrestant, el pare de la Cala la busca incansablement. Les noies finalment localitzen a un dels segrestadors i el segueixen fins a una màquina que pot ser la seva sortida.

En el moment crucial, un meteorit impacta la terra, provocant una onada expansiva i un tsunami que destrueix la màquina. La Cala s’adona que el meteorit ha causat l’extinció dels dinosaures i entra en pànic.

Els dies passen, els núvols de CO₂ cobreixen el cel i la mort s’acosta. El Calvarius, ignorant el perill, continua protegint-les. La Yolanda sucumbeix primer, seguida de la Cala. El Calvarius, sol i desolat, mor també.

Amb el seu últim alè, el Calvarius desitja reencarnar-se, esperant retrobar-se amb la Cala en una altra vida. L’aventura finalitza amb la mort dels tres protagonistes i el desig del Calvarius per una nova vida.

Notícies relacionades