La mà trencada

Diverteix-te creant les manualitats de l’Elefant Fan

manualitats

Manualitats Fan OK

Mans a l’obra! Diverteix-te amb dues activitats creatives que pots fer a l’esplai, a casa o allà on et vingui de gust.

Si us vau perdre la visita de l’Elefant Fan durant les vostres colònies o campaments a l’estiu, esteu de sort! Aquí trobareu un parell de manualitats per a poder-lo tenir sempre present.

L’elefant Fan fet escultura!

Material…

Cartolina o full del color que preferiu

Cartolina o full de color blanc

Tisores

Cinta adhesiva

Cola de barra

Dos ulls mòbils

1 Per a començar aquest elefant de paper hem d’agafar la cartulina de color i retallar sis rectangles (quatre són per a les potes i els altres dos per al cap i el cos).

2 Primer farem les potes. Fes servir la cinta adhesiva per a unir els extrems d’un dels rectangles i formar un cilindre. Repeteix-ho per la resta de potes. Han de quedar quatre cilindres més o menys iguals.

manualitats

3 Com sabem, els elefants tenen ungles. Així que hauràs de retallar tres ungles petites del paper o cartulina blanca per cada pota i enganxar-les amb ajuda de la cola de barra.

4 Una vegada tinguis les teves quatre potes llestes, utilitza la cola de barra per unir-les de manera que semblin les potes de l’elefant. (Totes dempeus i amb les ungles cap endavant)

5 Agafa un altre rectangle de paper i fes servir la cola de barra per a col·locar-lo sobre les potes de l’elefant.

6 Per a realitzar el cap, agafa l’últim rectangle que queda sense enganxar i fes un altre cilindre, com els anteriors. Aquest l’has d’enganxar de forma horitzontal sobre el cos de l’elefant.

7 De la cartolina o full de color, retalla dos cercles grans que seran les orelles. Amb la cola de barra enganxa-la als costats del cap de l’elefant.

8 Per fer la cua i la trompa de l’elefant, retalla dues tires de cartolina i enrotlla-les en un llapis o retolador perquè prenguin forma corba. Després d’això pots enganxar-les on corresponen.

9 Per a finalitzar, agafa el parell d’ulls mòbils i enganxa’ls a la cara del teu elefant de paper.

manualitats

A més a més, podeu fer servir retoladors o colors per a acabar de decorar l’elefant dibuixant tots els detalls que vulguis (boca, celles, arrugues…). Si la cola de barra no us acaba d’anar bé podeu fer servir silicona calenta, això sí, sempre amb l’ajuda d’un adult. D’altra banda, en comptes de cartolina podeu fer servir els cartrons dels rotlles de paper higiènic que tingueu per casa.

Un elefant ben colorit!

Material…

Una cartolina de color

Pintures tempera blanca i negra o de qualsevol color

Un retolador de color negre

Un pinzell

Un plat pla o safata (que hi càpiga tota la mà)

1 Posa pintura blanca i una mica de negra al plat o la safata.

2 Amb el pinzell (o amb els dits si ho vols fer una mica més divertit) barreja les pintures fins aconseguir un color gris. Com a opció alternativa pots fer servir els colors que vulguis i barrejar-los com et vingui de gust!

3 Un cop tinguis un color que t’agradi, suca-hi el palmell de la mà sense por i si cal, amb l’ajuda del pinzell, acaba de pintar tota la mà.

4 Estampa la mà damunt de la cartolina, fes-li la volta a la cartolina perquè l’elefant quedi dret, i després fes-hi una rodoneta amb pintura blanca per començar a fer l’ull.

5 Deixa-ho eixugar.

6 Per acabar, amb el retolador, dibuixa-hi l’orella, la cua, les ungles, els forats de la trompa, la nineta de l’ull… i el que tu vulguis!

manualitats

Notícies relacionades