La mà trencada

Has sentit a parlar sobre discursos d’odi?

esplaiada

Esplaiada_Infantil

A través de les següents vinyetes descobriràs què són i podràs respondre-hi!

Un discurs d’odi és un conjunt d’expressions que promouen l’odi, la violència, o la discriminació d’una o diverses persones pel seu gènere, orientació sexual, nacionalitat, el color de la pell, entre d’altres.

L’any vinent, a l’Esplaiada volem reunir als infants i joves dels esplais d’Esplac per a condemnar aquest tipus de discursos. Per a aconseguir-ho, necessitarem un lema, una frase curta i amb ganxo que ens ajudi a motivar-nos i que resumeixi que estem en contra de qualsevol discurs d’odi.

Ens ajudes, doncs, a triar el lema per l’Esplaiada? A continuació, trobaràs 6 vinyetes on es representen diversos tipus de discursos d’odi per ajudar-te a pensar alguna frase per representar l’esplaiada de l’any que ve.

Mira bé les vinyetes i ajuda’ns a triar el lema de l’Esplaiada!

discursos odi

 

 

Es venen llaunes d’aire sense pol·lució a un preu molt elevat perquè els agrada molt a les «influencers». Creus que hauríem de pagar tant per productes de primera necessitat? Coneixes algun producte que hagi augmentat el seu preu per estar de moda?

dicursos odi

 

 

La persona que duu barret és acusada indiscutiblement com a tramposa, perquè segons el grup totes les persones que duen barret fan trampes. Està bé tractar així a totes les persones que duen barret? Has vist mai alguna situació semblant?

 

 

Un home té molt més fàcil accedir a millors categories laborals o a assolir les metes que es proposi. Mentre que una altra gran part de la població ha de lluitar molt per a aconseguir-ho. Sabries explicar algun exemple on passin aquestes coses que no sigui a la feina?

 

 

Un alienigena, que parla una altra llengua què no és el català. Visita la terra i demana a un dels habitants que li parli en la llengua de plutó d’on és ell. Hauria l’àlien, tenint en compte que és ell qui està visitant un altre planeta intentar entendre la llengua que s’hi parla? T’has trobat en una situació semblant alguna vegada? com va ser?

 

 

A la persona de rosa se li ha destenyit la roba a la rentadora i és acusada per un altre de no anar vestida com tothom. No creus que és més divertit que cadascú vesteixi com li agradi? T’han fet comentaris per la roba que duies?

esplaiada

 

 

Les granotes blanques somien ser com les granotes blaves que surten a la televisió i a les xarxes socials. I es pinten de color blau per a ser com elles. T’has comprat mai o has demanat mai alguna cosa per a ser com les «influencers»?

Ara que ja has vist totes les vinyetes, pots enviar les frases que t’hagin vingut al cap a organitzacio@esplac.cat per formar part de la tria del lema de l’Esplaiada 2025!

Notícies relacionades