El suro

Cap esplai sense local!

locals

Locals

El lloc on feu esplai té tot allò que necessiteu? A Barcelona, només 2 de cada 10 esplais i caus tenen espais amb cara i ulls on fer la seva activitat.

El passat 25 d’abril, es va fer un debat sobre okupació i locals a l’Antiga Massana, un espai alliberat que era una Escola d’Art que feia anys que estava buida. El debat el va organitzar el grup de treball de Locals, un grup en què hi participen monitores de diferents esplais.

Tots els esplais necessiten un espai per fer activitats, guardar material, fer reunions amb famílies, preparar campaments i moltes coses més. Aquest espai es pot demanar, es pot buscar i es pot construir però… què passa quan ningú te’l vol donar perquè no els interessa als polítics? Doncs que tenir un espai és un gimcana!

Pagar per tenir un espai és molt car i els esplais sovint no s’ho poden permetre. Alhora, els Ajuntaments tampoc fan que sigui fàcil fer servir els seus espais i no ajuden els esplais i caus a aconseguir un local. Per exemple, posen dificultats per entrar i sortir de l’espai quan monis i infants vulguin o deixen molt poc espai per a guardar tot el material. Al debat es va posar sobre la taula l’opció d’okupar com una manera de recuperar espais buits que no utilitza ningú per convertir-los en espais vius i amb activitat.

Per tot això, els esplais reivindiquem la necessitat de tenir un lloc on dur a terme les activitats setmanals, un aixopluc quan plogui o un espai que sentim com casa nostra. Perquè aquest local tingui cara i ulls, com hem dit abans, creiem que ha de complir alguns punts. El local del teu esplai els compleix?

El moment de la veritat…

Us animem a respondre les següents preguntes segons si al local del vostre esplai no ho teniu, si ho teniu txepi-txepi o si sí que es compleix!

  1. L’any vinent seguireu al local (Estabilitat)
  2. Podeu entrar i sortir quan vulgueu de l’espai. (Accés independent)
  3. Els dissabtes es pot jugar a l’espai
  4. Les monitores poden fer reunions
  5. Podeu escollir el color de les parets, la decoració i els mobles de l’espai. (Identitat pròpia)
  6. Podeu guardar tot el material
  7. L’espai es troba en bones condicions (Habitabilitat)
  8. Hi cabeu tots els infants i monitores els dissabtes
  9. El material, les activitats i les reunions es troben al mateix lloc.

Molt pocs esplais compleixen totes aquestes condicions i és per això que és molt important que ens unim tots els esplais, caus, monis, famílies i sobretot, infants per a reivindicar locals per a tothom!

Notícies relacionades