El suro

5 pel·lícules per veure un dissabte després de l’esplai

pel·lícules

5 pelis

Imatge de Drazen Zigic a Freepik

A tu també et costa escollir quina pel·lícula et ve de gust veure? Amb aquestes recomanacions t’ho posem ben fàcil!

L’hivern ja és aquí i les tardes de sofà i manta han arribat per quedar-se. Perquè ara que es fa fosc ben aviat, pocs plans venen tant de gust com mirar una pel·lícula. Per evitar el drama de triar una pel·lícula que no tracti cap valor després de 4 hores d’esplai, aquí trobareu un llistat amb 5 recomanacions d’allò més interessants per veure els dissabtes després de fer activitats!

Gabi, dels 8 als 13 anys (2021)

Aquest film nòrdic narra el creixement de Gabi durant cinc anys, en què posa en dubte les idees preconcebudes sobre el gènere, la norma i el dret a ser com Gabi vol ser. El protagonista només vol ser Gabi i dir les coses que pensa mai ha estat cap problema. Gabi, dels 8 als 13 anys, té una mirada que s’allunya del judici i de qualsevol visió patidora sobre les dissidències.

La podeu trobar a Filmin o Rakuten TV en català!

Jacob, Mimi i els gossos del barri (2019)

Aquesta pel·lícula està basada en el llibre Dog Town de Luïze Pastore. Va ser dirigida per Edmund Jansons i narra la lluita de dos infants contra la problemàtica d’habitatge al barri de Riga (Letònia) on viu Mimi, la cosina de Jacob. Els cosins descobreixen una excavadora d’un projecte que vol construir gratacels. Contra la futura gentrificació tindran els millors aliats: uns gossos que parlen!

La podeu trobar a Filmin, Aula Film o Rakuten TV en català!

Veïns invasors (2006)

Una pel·lícula per reflexionar al voltant de la petjada humana en el territori. Un grup d’animals format per un, una tortuga, entre d’altres descobreixen que han construït una urbanització al costat del bosc on viuen. Amb què es trobaran?

Ocells de pas (2016)

Aquest film tracta sobre dues amigues: la Cathy i la Margaux. A la Cathy el seu pare li regala un ou d’ànec fecundat perquè el cuidi, però just en néixer cau sobre Cathy i aquest creu que és la seva mare. Després que el pare de la Cathy donés l’ànec a una granja, les protagonistes s’escapen per recuperar-lo. Una història per reflexionar sobre la diversitat i el dret a gaudir d’una vida plena independentment de les condicions de cadascú.

La carbassa màgica (1985)

Una història mitològica del País Basc, que alhora retrata la situació d’aquell territori en aquella època. Urbanisme caòtic, debats públics i molt més. Aquesta proposta és una mica vintage, ja veureu la qualitat dels dibuixos, tot i que és un film imprescindible si t’agrada la mitologia i et vols endinsar a conèixer una cultura veïna!

Notícies relacionades